Laatste Hajimé van 2015 druk bezocht

Zaterdag 27 november 2015 was het laatste Hajimé toernooi van 2015 bij Budovereniging Asahi te Waalwijk.

En dat deze toernooitjes steeds beter bezocht worden was aan het aantal inschrijvingen goed te merken. Een kleine 70 judoka’s gingen de strijd tegen elkaar weer aan om het aantal punten op weg naar een volgend vaantje, medaille of zelfs de beker te verhogen.. Van uit Judovereniging Nintai namen deel in de eerste indeling tot ongeveer 9 jaar, Sven, Quinte, Stan, Suraya, Maaike en Raïssa. Deze jonge judoka’s betraden vanaf 14.00 uur de tatami. Strijden tegen in sommige gevallen een teamgenootje en anders tegen judoka’s uit Drunen, Kaatsheuvel en Waalwijk.

Ik zie jullie met de keer vooruit gaan super mooi om te zien, dat jullie wat je bij sensei Lotte leert ook zo goed op de tatami kan uitvoeren. Alle judoka’s kregen weer punten bij geschreven en Sven heeft deze keer de dik verdiende blauwe vaan mee naar huis genomen! Vanaf 16.00 uur was de groep vanaf 9 jaar aan de beurt 8 Nintai judoka’s hadden zich hiervoor ingeschreven. Ook in deze groep is de duidelijke vooruitgang te zien. Chloë, Michelle, Owen, Wesley, Aimy, Daan, Tigo, en Thijs hebben alles gegeven en soms moesten ze tegen best al vergevorderde tegenstanders. Veel verder in punten en kyu als ze zelf zijn. Maar Tigo liet zien door een mooie ippon te score dat je je daar niet door moet laten afschrikken.

Voor Tigo was er dan ook deze keer een welverdiende oranje vaan. De blauwe vaan was er voor Michelle, en alle andere zagen hun puntenaantal groeien, en konden zodoende ook dik tevreden huiswaarts keren. Michel van Asahi houdt een en ander keurig bij, en kon ons vertellen dat er in 2015 met deze keer er nog niet bij geteld. Er 355 judoka’s hadden deelgenomen aan de hajimé wedstrijdjes, 48 judoka’s voor de eerste keer hadden meegedaan. Er 123
vaantjes en of medailles waren uitgereikt en twee bekers.

Op Het eerste Hajimé in 2016 is op zaterdag 9 januari in onze Nintai dojo te Raamsdonk. Denkt u nu judo dat is een leuke sport voor mijn zoon of dochter! Meer informatie over de judolessen en de foto’s kunt u vinden op onze website. www.judoverenigingnintai.nl.

Download bestand