NINTAI verovert 3 podiumplekken op het Frans Odijk judotoernooi in Wijk bij Duurstede.

Zaterdag 21 November 2015 reisden 5 judoka’s van JV NINTAI af naar Wijk bij Duurstede om hier de tatami te betreden.

In alle vroegte moest Daan Cheizoo het spits afbijten in de -10 jaar. Om 8:00 uur op de weegschaal zodat hij om 9:00 uur kon beginnen aan zijn wedstrijden. Even opwarmen met coach Lotte en gaan! Daan was in zijn eerste partij meteen actief en scoorde 3 keer een yugo. Deze partij was binnen. Zijn tweede partij stond hij heel netjes te judoën. Beide kanten scoorde geen punten. Daan verloor de partij op scheidsrechtersbeslissing. De laatste partij begon Daan goed. Echter was de tegenstander iets te sterk en verloor Daan deze met een Ippon. Een derde plek voor Daan.

Nadat Daan klaar was met judoën mochten Chloë Deckers, Quinte Deckers en Suraya van den Heuvel in de -10 jaar deelnemen en Michelle Wong in de -12 jaar.

Chloë Deckers heeft goed gejudood in haar eerste partij. Tegenstander stond vaak met gestrekte armen. Hierdoor kon Chloë niet goed inzetten en verloor deze partij onterecht met een Yugo. Na een tip van de coach vloog Chloë er in haar tweede partij tegenaan. Er werd al snel een Wazari gemaakt en deze wedstrijd werd gewonnen. In de vierde partij stond Chloë voor met een Yugo. Net voor het einde van de wedstrijd maakte haar tegenstander een Wazari en dus verloor Chloë haar vierde partij. De vijfde partij was tegen jongere zus Quinte Deckers. Al lachend naar elkaar begonnen ze met judoën. Chloë maakte een Goshi Guruma gevolgd met een houdgreep en er werd weer gewonnen. Chloë viel net buiten het podium maar heeft zeker goed staan judoën.

Zus Quinte Deckers zat in dezelfde gewichtsklasse als Chloë. Haar eerste partij heeft ze lang staande gehouden. Quinte probeerde van alles in te zetten maar verloor later met een houdgreep. Haar tweede partij moest ze tegen een tegenstander die constant met haar armen gestrekt stond. Deze werd verloren door niet goed in kunnen zetten. De derde en vierde partij kwam Quinte net iets te kort. Ook bij verlies blijft die lach op haar gezicht en gaat gewoon door met de volgende partij. Dit is een goed karakter voor judo. De laatste partij moest Quinte tegen haar zus. Coach Lotte moedigde beide judoka’s aan. Quinte verloor deze met een Goshi Guruma gevolgd door een houdgreep.

Suraya van den Heuvel haalde de tweede derde plek voor NINTAI binnen. In haar eerste partij stond Suraya fel te judoën. Ze won deze wedstrijd met een houdgreep. Ze kon maar heel even rusten en moest weer door naar de tweede partij. Suraya bleef knokken voor wat ze waard was maar verloor deze met een wazari gevolgd door een houdgreep. De derde partij viel Suraya wat ongelukkig op haar been. Ze verloor deze wedstrijd en behaalde de derde plaats.

Michelle Wong moest het in haar eerste wedstrijd opnemen tegen oud clubgenootje Vera Wandel. Ze verloor deze met een Ippon door een schitterende worp van Vera. De tweede partij verloor Michelle met een ippon in een paar seconden. De twee zwaarste tegenstanders had ze gehad. Even op adem komen en weer door naar de derde partij. Michelle stond fanatiek te judoën met als gevolg een Ippon voor Michelle door middel van een houdgreep. Haar vierde partij was Michelle net zo fel dan in haar derde partij. Michelle maakte een mooie Goshi Guruma gevolgd door een houdgreep. Ook deze partij werd gewonnen. Haar vijfde partij was snel voorbij in het voordeel van Michelle. Ze maakte weer een Goshi guruma gevolgd door een houdgreep. Doordat nummer 2, 3 en 4 van het podium alle 30 punten hadden moest Michelle het nogmaals tegen 2 tegenstanders opnemen. Beide partijen werden verloren maar zeker niet in een paar seconden. Michelle heeft geknokt voor haar welverdiende derde plaats.

Download bestand