Open Bredase judokampioenschappen meetpunt voor JV NINTAI

Open Bredase judokampioenschappen meetpunt voor JV NINTAI.

Judovereniging NINTAI heeft een relatief jonge wedstrijdgroep. Dit toernooi was vooral bedoeld om te kijken waar een ieder staat op een echt JBN toernooi. Met een groep van 11 judoka’s is JV NINTAI naar dit toernooi afgereisd.

Het spits werd afgebeten door de damentjes: Chloë Deckers, Quinte Deckers, Michelle Wong en Wendy van Doesburg. Chloë en Wendy wisten in dit judogeweld nog een partij te winnen. Michelle en Quinte zaten in een sterke poule. Gevieren hebben zij laten zien dat er in de korte tijd dat deze wedstrijdgroep samen is al best veel geleerd is. Extra aandacht moet nog gegeven worden in het Ne-Waza (grondwerk).

Halverwege de dag mochten Sven Teurlings en Daan Cheizoo bij de -10 jarige hun judokunsten laten zien. Daan had de pech meteen uit te komen tegen de latere kampioen. Sven zat in een kleine poule en moest daardoor meerdere keren tegen dezelfde tegenstander. Na twee verliespartijen wist hij de derde te winnen op wilskracht. Hij wist dat hij het in zich had en liet zich geen derde keer verrassen. De laatste partij werd gewonnen met een houdgreep waar geen ontsnappen aan was.

Net na de middag volgde een grotere groep. Hierin streden de -12 en -15 jarige van de jongens. In deze groep zaten: Kyran Lior, Kelvin de Vos, Owen van Dongen, Thijs Branderhorst en Wesley de Man. Wesley was duidelijk de jongste en lichtste uit de poule. Zelfs met zijn tomeloze inzet wist hij het niet bol te werken. Qua karakter had hij een eerste plaats moeten verdienen. Kyran en Kelvin mochten in dezelfde poule uitkomen. Beide kwamen nog net wat te kort, maar we weten waar we aan kunnen gaan werken. Owen heeft zich kranig gedragen. Ook hij heeft een boodschap meegekregen voor op de training. Bij Thijs was het al zijn tweede officiële JBN wedstrijd. Zelfverzekerd betrad hij de tatami (judomat). Hij liet zich in de eerste partij wat verrassen waar hij in de tweede al veel meer op scherp stond.

Sensei Lotte heeft aantekeningen gemaakt met de vuilkuilen. In de toekomst gaan we zeker nog meer horen van deze judokanjers. Waar het zeker niet aan geschort heeft is het teamgevoel dat leeft in deze groep. Mocht het niet op de judomat zijn, dan weet ik zeker dat dit een grote winst is in je verdere leven.

Meer foto’s van deze judoka’s vind u op: www.judoverenigingnintai.nl

Download bestand