5 Judoka’s van JV Nintai naar Amerhaltoernooi in made

5 Judoka’s van JV Nintai naar Amerhaltoernooi in made

Zondag 27 september 2015 namen 5 judoka’s van JV Nintai deel aan het drukbezette Amerhaltoernooi in Made. Voor alle 5 de judoka’s was dit het eerste JBN toernooi dat ze draaide.

Suraya van den Heuvel heeft helaas niet kunnen deelnemen aan dit toernooi. Dit omdat ze de nacht van vrijdag op zaterdag door een ongelukje op de kermis heeft doorgebracht in het ziekenhuis. Hier werd een hersenschudding gecontracteerd. Voor haar volgt het eerst officiële JBN toernooi nog.

Daan Cheizoo mocht in alle vroegte het spits afbijten. Om 7:45 stond hij op de weegschaal. Zijn gewicht was goed en hij mocht deelnemen in de gewichtsklasse -30kg in de leeftijdscategorie -10 jaar. Wit van de zenuwen begon hij met de warming up. Samen met coach Lotte heeft hij wat gestoeid en ingezet. Om 9:00 uur begon de wedstrijd. In de 1ste wedstrijd was Daan vrijgeloot. Deze had hij dus gewonnen. In de 2de wedstrijd begon hij wat afwachtend. Niet gek als je nog nooit aan een JBN toernooi hebt meegedaan. Hij verloor deze wedstrijd met een Harai Goshi en kreeg een Wazari tegen gevold door een houdgreep. Na de eerste wedstrijd zag je het wit op zijn gezicht in rood veranderen. Snel hierna moest Daan zijn 3de partij draaien. In deze partij zag je de Daan zoals op de training. Hij heeft deze gewonnen met een Goshi Guruma met vervolg een houdgreep. Tijdens deze wedstrijd verzwikte zijn enkel dubbel en ging even naar de EHBO. Na gekoeld te hebben ging Daan weer verder met zijn laatste partij. In de 4de wedstrijd stond hij ondanks de pijn heel erg sterk op zijn benen. Deze wedstrijd werd net verloren. Daan was hierna klaar met judoën, hij greep net naast het podium.

Terwijl Daan hard aan het werk was waren de volgende 2 judoka’s van Nintai al aan het wegen. Michelle Wong en Anne Barnhoorn namen deel in de leeftijdscategorie -12 jaar. Beide meiden waren keurig op gewicht.

Michelle Wong nam deel in de gewichtsklasse -28kg. De eerste partij was Michelle vrijgeloot. De 2de partij begon Michelle heel fel en won deze al snel met een houdgreep. De 3de partij was een pittige wedstrijd. Na een paar aanwijzingen bij maté won zij deze partij met een goshi guruma gevolgd met een houdgreep. Tussen de 3de en 4de partij zat heel veel wachttijd. Deze wedstrijd was tegen oud clubgenootje Vera Wandel. Als Michelle deze won was ze eerste. Michelle was net als de vorige partijen erg fel en liet haar niet zomaar gewonnen geven. Michelle heeft geknokt voor wat ze kon, echter verloor ze deze partij met een Ippon. Even baalde ze maar ze hervatte zich snel. De 5de partij was voor de 2de of 3de plek. Deze tegenstander was iets te sterk en Michelle verloor deze met een Ippon. Een dik verdiende 3de plaats voor Michelle. Ze heeft keihard gewerkt.

Gelijktijdig waren de partijen van Anne Barnhoorn begonnen. Net als bij Daan waren bij haar de zenuwen erg aanwezig. Anne nam deel in de gewichtsklasse -32kg. De eerste wedstrijd was ook Anne vrijgeloot. De 2de wedstrijd bleef ze goed staan, Ze liet zich niet kennen en vocht voor wat ze waard was. Anne verloor deze wedstrijd met een Goshi Guruma gevolgd met een houdgreep. Tijdens de houdgreep bleef ze werken en bewegen. De 3de wedstrijd ging heel snel. Deze verloor Anne met een ippon. Hierbij viel ze hard op haar achterhoofd. Anne heeft super haar best gedaan en coach Lotte is trots op haar. De rest van de tijd heeft Anne haar clubgenootje aangemoedigd. Wat natuurlijk super lief is en judoka waardig.

Als laatste mocht Thijs Branderhorst. Thijs komt uit in de leeftijdscategorie -15 jaar. Dit is een zware categorie waar kinderen bij zitten die al jaren aan judo doen. Ook Thijs zijn gewicht was goed en nam deel in de gewichtsklassen -38kg. In de eerste partij stond Thijs erg stevig op de tatami. De tegenstander won deze partij met een goshi guruma die nogal strak om zijn nek werd geklemd waardoor hij niet anders kon dan meegaan naar de grond. Het resultaat van deze partij zal nog enige dagen zichtbaar zijn door de rode striemen in zijn nek. Echter heeft hij wel netjes staan judoën. Na wat tips van de coach begon hij aan de 2de partij. Hij heeft heel goed geluisterd naar de tips die hem gegeven waren. Toch kon Thijs niet voorkomen dat hij weer in dezelfde val liep. Wederom een Goshi Guruma die heb vloerde. Hij heeft super staan judoën. Het was een genot voor de coach die erg trots op je is. Zoals de coach zag word je hongerig van judo. Gesnapt bij de Mc. Donalds;-)

De judoka’s en coach Lotte bedanken Sensei Charlotte en Sensei Diana voor hun aanwezigheid. We gaan hard werken aan verbeterpuntjes. Op naar het volgende toernooi.
Wilt u deze kanjers en de andere wedstrijdjudoka’s in actie zien dan is de eerst volgende mogelijkheid op het Hajime toernooi dat gehouden word op 3 oktober 2015. Tevens zijn wij te volgen op www.judoverenigingnintai.nl en facebook pagina NINTAI. En natuurlijk worden alle foto’s geplaatst op de site en op facebook.

Download bestand