JV Nintai gaat internationaal

JV Nintai gaat internationaal.

In de afgelopen weken waren de judoka’s van JV Nintai bij verschillende internationale toernooien aanwezig.

Vera Wandel was twee opeenvolgende weekenden in het limburgse Echt en Venray te vinden.Tijdens het 2 daagse Kaizen tournament in Echt kwam Vera in een hogere gewichtsklasse uit en had het erg zwaar in een poule van 12 deelnemers . Tegen alle verwachtingen in won Vera haar eerste twee partijen van sterke Franse en Nederlandse judoka’s, maar verloor de derde wedstrijd door een houdgreep. Geen podium plaats, toch een tevreden gevoel om van de uiteindelijke kampioen te kunnen winnen.

In Venray , waar jaarlijks het grootste internationale judotoernooi van Nederland wordt gehouden, is het Vera beter vergaan. Dit jaar deden 1500 deelnemers uit 38 verschillende landen er aan mee. Vera werd in haar gewichtsklasse ingedeeld en had een kleine poule. Vera won haar twee partijen , die zij in de finalehal met muziek, verlichting en een grote filmscherm mocht judoen, en nam een zware gouden medaille en bos bloemen mee naar huis.

Een week later reisde Vera en Suze Smits samen naar Ede om aan het internationale Heide toernooi mee te doen. Suze zat in een grote poule van 20 meiden, die in een aantal subpoules werd gesplitst. Met aanvallend judo en inmiddels Suze’s specialiteit, de-ashi-barai, won Suze 3 wedstrijden en verloor er een. Omdat zij de meeste punten in deze subpoule had, mocht Suze door naar de finale ronde. Hier begon zij heel sterk aan haar eerste wedstrijd en stond snel met een wazari voor. Doordat zij verkeerd op de grond terecht kwam, kreeg Suze last van tijdens de training opgelopen voetblessure en kon niet goed meer op haar voet staan. Tot haar grote verdriet moest Suze de strijd staken , wat heel zuur is als je een van de kanshebbers voor een gouden medaille bent.

Het laatste voor Nintai geplande JBN toernooi van dit seizoen werd in Gorredijk Friesland gehouden. Vera scoorde drie mooie ippons en wist binnen 1 minuut alle wedstrijden te winnen. Hiermee werd Vera kampioen. Dit Langste Dei judoweekend werd de volgende dag met een technische training in de ochtend en randorie sessie in de middag afgesloten.
Volgende week zaterdag 27 juni staan onderlinge wedstrijden, vossenjacht en lunch met broodje knakworst voor allle Nintai judoka’s op het programma. Het belooft een sportieve en gezellige dag te worden. Alle supporters en toeschouwers zijn welkom in onze dojo in Raamsdonk.

Download bestand