Nintai Judoka’s Boy Meeuesen en Sebastiën de Wit geslaagd voor 1ste dan, zwarte band

Nintai Judoka’s Boy Meeuesen en Sebastiën de Wit geslaagd voor 1ste dan, zwarte band

Zaterdag 20 Juni waren er in Gilze de JBN dan-examens judo. Voor Nintai waren er twee judoka’s die gingen proberen hun eerste dan-graad (zwarte band) te behalen, Boy Meeuwesen en Sebastiën de Wit. Beide judoka”s zijn al op zeer jonge leeftijd begonnen bij judovereniging Nintai. Ze zijn begonnen bij afdeling Raamsdonksveer. Bij het bereiken van de blauwe band zijn ze naar afdeling Raamsdonk gegaan in de junioren groep. Al snel volgde het examen bruine band. Steeds hebben ze samen gewerkt naar een hogere kyu, band. In de junioren groep bleek dat beiden judoka”s de ambitie hadden om te werken aan hun examen 1ste dan. Om dit te bereiken ging de trainingsintensiteit omhoog en stroomde ze in bij de senioren groep.. Ook op “de voor jeugd zo belangrijke” vrijdagavond werd het judopak aangetrokken om een extra technische training bij te wonen. Dit boekte al snel resultaat. Hoofdtrainer, Klaas Bakker, was tevreden en tekende voor deelnamen aan het JBN examen van 20 Juni.

Ze moesten om 19.30 uur aanwezig zijn. Daar, ruim op tijd, aangekomen zagen ze dat de voorgangers meer tijd hadden gebruikt dan verwacht. Het liep dus al enigszins uit.

Boy mocht als eerste van de twee de tatami betreden om zijn examen af te leggen. Er werd begonnen met het Gonosen Kata. Een kata waarin overname technieken gedemonstreerd worden. Na dit kata kwamen de tachi- waza technieken (staande technieken), gevolgd door het ne-waza (grondwerk). Boy zijn examen werd door de vijftallige examen commissie voldoende bevonden, en daarmee werd Boy bevorderd tot 1ste dan.

Nu was het wachten begonnen. Sebastiën was de laatste examen kandidaat. Het was al ver na elven voor Sebastiën zijn examen mocht afleggen. Met toch wel iets meer spanning dan we van hem gewend zijn, begon ook zijn examen. Ook hij begon met het Gonosen kata, gevolgd door het tachi-waza, en sloot af met het ne-waza. En evenals bij Boy, was ook bij hem de examen commissie tevreden. Sebastiën mag zijn judogi voortaan ook sluiten met een zwarte band.

Bestuur en trainers van judovereniging Nintai feliciteren Boy en Sebastiën met het behalen van hun 1ste dan. Draag hem met trots.

Download bestand