Jv Nintai feliciteert Truus en Martin Wintermans met  koninklijke onderscheiding

Jv Nintai feliciteert Truus en Martin Wintermans met  koninklijke onderscheiding
Op zondag 7 juni wordt het jaarlijkse Districtskampioenschap Judo voor teams georganiseerd in Gilze. Plotseling komt burgemeester van Hees, van gemeente Geertruideberg, de zaal binnen en vraagt Truus en Martin Wintermans (geen onbekenden binnen onze vereniging) om naar voren te komen. 
De burgemeester laat het verbaasde echtpaar weten dat zij beiden, omdat de koning het heeft behaagd, worden benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. 

En waarom? Truus Wintermans is vanaf 1994, binnen het district en op nationaal niveau, verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de financiële zaken: het innen en beheren van toegangsgelden, het beheren en uitbetalen van vrijwilligersvergoedingen en het minutieus rapporteren aan de penningmeester. Bij grote toernooien gaat er letterlijk duizenden euro’s door haar handen. Truus staat bekend om haar integriteit m.b.t. het toepassen van financiële principes. Kortom: een zeer waardevolle persoon voor de JBN op zowel district als nationaal niveau. 

Martin Wintermans is al vanaf 1988, voor het district en nationaal, actief als lid van de wedstrijd organisatie commissie. Martin is o.a. verantwoordelijk voor het regelen van met name voldoende vrijwilligers voor de wedstrijd tafels. Op de toernooi dag zelf draagt Martin o.a. zorg voor de zaal inrichting. Daarnaast heeft Martin ook vaak een taak binnen de hoofdjury, en is hij vele jaren rapporteur van judo toernooien geweest. Martin is iemand die graag op de achtergrond blijft, maar achter de schermen veel noodzakelijk werk verzet.
Namens de leden en het bestuur van jv Nintai Proficiat!

Download bestand