2 keer zilver voor JV Nintai judoka’s

2 keer zilver voor JV Nintai judoka’s.

Na 4 weken rust zijn twee wedstrijdjudoka’s van JV Nintai naar Haps erop uit geweest om aan het Uitwisselingstoernooi mee te doen.
Op dit JBN toernooi worden alle deelnemers in poules van 5 judoka’s ingedeeld zodat iedereen 4 partijen kan judoen en niet na twee verloren wedstrijden naar huis hoeft. Daar kom je tenslotte voor: om zo veel mogelijk te judoen. Om de poules groot genoeg te houden en iedereen gelegenheid te geven om voldoende partijen te draaien, worden jongens en meisjes zo nodig bij elkaar gevoegd.

Dat judoeen tegen de jongens veel lastiger kan zijn, heeft Vera Wandel aan der lijve ondervonden. Zij zat met 2 jongens en nog 2 andere meisjes in een poule. In haar eerste wedstrijd lukte het Vera niet om te scoren, wat zij ook probeerde. Hoewel Vera geen puntjes weggaf, had ze toch op scheidsrechter beslissing verloren. Geen tijd om bij te komen, Vera ging alweer klaar staan voor de volgende tegenstander. De tweede wedstrijd moets ze hard aan de bak, maar wist deze uiteindelijk met ippon te winnen. Haar twee volgende partijen tegen de meisjes scoorde Vera snel met een heupworp en maakte het af met een houdgreep. Een tweede plaats voor Vera.
Suze Smits moest heel lang wachten totdat haar poule van 5 meiden kon beginnen. En zij had er zin in! Tegen haar eerste tegenstander heeft Suze een beenveeg ingezet, waardoor ze het andere meisje op de grond en in een strakke houdgreep kreeg. Ippon voor Suze. De tweede wedstrijd duurde volle 2 minuten. De tegenstanders waren aan elkaar gewaagd en bleef het scorebord leeg. Een scheidsrechter beslissing: gelukkig ging de winst naar Suze. De derde wedstrijd was weer een snelle. Suze werkte de tegenpartij naar de grond en maakte het af met een houdgreep. Ippon! De finale begon Suze heel sterk en assertief. Helaas kreeg ze in de laatste seconden een wazari tegen. Hiermee werd Suze ook tweede.

Vera en Suze waren super trots op hun welverdiende tweede plaatsen, waar ze hard voor hebben gestreden! Gefeliciteerd meiden!

Download bestand