13 Nintai judoka’s strijden om eremetaal bij de 22e Baronie Arashi Cup te Oosterhout

13 Nintai judoka’s strijden om eremetaal bij de 22e Baronie Arashi Cup te Oosterhout

Tweede Paasdag was voor een aantal judoka’s van Nintai een dag om het paaseieren zoeken over te slaan. Deze judoka’s stonden namelijk al op tijd op de weegschaal om aansluitend te gaan strijden voor het eremetaal.

De eerste Nintai groep bestond uit Suraya, Daan en Quinten. Suraya wist met weinig moeite haar partijen te winnen. Een mooie eerste prijs voor haar. Quinten en Daan troffen een aanzienlijk zwaardere poule.
Quinten heeft het beste wat hij in zich heeft laten zien, en daarmee zeer goed gepresteerd. De mooiste worp van het toernooi is op zijn naam gezet in zijn derde partij. Ook hij mocht de hoogste trede van het ereschavot betreden.
Daan was bij zijn eerste partij van slag door het formaat van zijn tegenstanders. In de poule waar hij mocht strijden was de minst grote tegenstander nog altijd een kop groter dan hem. Toch herstelde hij zich na zijn eerste verliespartij en een peptalk van de begeleider. Door zijn doorzettingsvermogen en behendig judoën wist hij zijn volgende twee tegenstanders te overmeesteren met een vol punt. Een zeer verdiende tweede plaats voor hem.

In de volgende groep kwamen Michelle, Danique en Kelvin de tatami op.
Michelle heeft laten zien dat, wie in de houdgreep bij haar komt, van goede huizen moet komen om zich daar onderuit te wringen. Vast is bij haar klemvast!! Hiermee heeft ze drie van haar vier gespeelde partijen gewonnen. Dit resulteerde in een eerste prijs.
Danique zit nog maar zeer kort bij de wedstrijdgroep, maar heeft dit toernooi laten zien dat er potentie in haar zit. Ze heeft geknokt voor haar leven, opgeven komt niet in haar woordenboek voor. Met dit doorzetten wist ze zelfs een partij te winnen. Een mooi bevochten derde prijs voor haar.
Kelvin stond heel wisselend te judoën. Hij maakte prachtige punten, maar kreeg ook even zoveel schitterende worpen om zijn oren. Toch een prachtig resultaat voor hem, met zijn derde prijs.

De laatste groep van 7 Nintai judoka’s bestond uit Aimy, Thijs, Wytse, Pascal, Wesley, Suze en Dario. Aimy zat in een zeer sterke poule waarin ook Suze bij zat. De meeste in deze groep doen regelmatig mee aan grote JBN
toernooien, waar Aimy nog een beginnende wedstrijdjudoka is. Toch wist zij wat punten te scoren tegen deze kanjers, en zelfs een partij te winnen. We waren zeer tevreden met het judo dat ze heeft laten zien. Derde prijs voor haar.
Thijs kwam in een poule met alleen hogere banden. Dit schrikt enorm af als je zelf een gele band hebt. Hij heeft geknokt voor wat hij waard was, maar tegen zoveel ervaring was niet op te judoën. Ook voor hem een zwaar bevochten derde prijs.
Wytse, wat ben jij een doorzetter, wat een stoei beest. Met een inzet als een leeuw weet jij al je partijen te winnen. Je kijkt of je de tegenstander met haar en huid wil opvreten. Je mocht terecht de eerste prijs in ontvangst nemen.
Pascal verloor wat ongelukkig zijn eerste partij. Zijn tweede partij won hij door opgave van de tegenstander. En met een kleine score uit een worp, gevolgd door een houdgreep wist hij zijn andere partij te winnen. Verder moest hij zijn meerdere erkennen in
Wesley, zijn clubmaatje bij Nintai. Pascal verdiende een tweede prijs op dit toernooi.
Wesley zat in dezelfde groep als Pascal. Wesley heeft zeer berekenend staan judoën. Hij wacht zijn kansje af en laat de tegenstander dan zien wat rust in je spel kan doen. Hij heeft al zijn partijen gewonnen met heel goed, slim judo. Ook hij mocht dus de bovenste trede van het ereschavot betreden. Mooie eerste prijs.
Suze heeft aanzienlijk meer ervaring dan de meeste Nintai judoka’s die mee hebben gedaan. Zij weet hierdoor op haar
tegenstander te anticiperen en daarmee de winst naar zich toe te trekken. Echter, in haar laatste partij, moet ze haar meerdere erkennen in een judoka die iets meer woog, maar zeker goed heeft staan judoën. De favoriete voetvegen, welke specialiteit zijn bij Suze, waren in deze partij net wat lastiger uitvoerbaar. Op scheidsrechters beslissing ging deze partij verloren. Toch een mooie tweede prijs voor Suze.
Dario was de pechvogel van de dag. Hij verloor zijn eerste partij van clubgenoot Wytse. Zijn tweede partij weet hij zich lang staande te houden maar loopt wat ongelukkig in een heupworp. Maar de echte pech volgt in zijn derde partij. Zijn tegenstander
werpt Dario met zijn hoofd keihard op de mat. Dario is even een paar tellen buiten bewustzijn. Na de behandeling bij de EHBO bleef hij wazig zien en verward. Hij is doorgestuurd naar het ziekenhuis al waar hij ter observatie een nachtje heeft moeten blijven. Hopelijk is Dario snel weer de oude, en voegt hij zich weer bij zijn judovrienden op de judomat. Beterschap!!

Al met al kunnen we spreken van een geslaagd opstap toernooi voor de Nintai judoka’s. Er zijn een aantal dingen gezien waar nog op getraind kan worden om nog meer winstpartijen te zien in de toekomst. En dan, op naar het volgende toernooi om het geleerde in praktijk te brengen.

Download bestand