Succes behaald tijdens toernooi in Beuningen

Toernooi in Beuningen.

De wedstrijdjudoka’s van Nintai hebben op 22 maart deelgenomen aan het 33ste Open Beuningen judotoernooi. En met succes!

Beide dames zaten in grote poules, waar dubbele eliminatie systeem werd toegepast. Dat wil zeggen dat als een judoka twee wedstrijden verliest, hij of zij uit de competitie wordt gehaald.

Suze Smits was daarom ook heel blij dat zij , na wat heen en weer aanvallen, haar eerste wedstrijd de meeste dominante judoka door de scheidsrechter werd bevonden en zo op scheidsrechter beslissing won. Tijdens haar volgende partij kreeg Suze aanvankelijk een shido (straf) omdat ze iets te passief was. Suze had deze waarschuwing ter harte genomen door snel daarop een beenworp te maken en die met een houdgreep af te maken. Haar tegenstander moest aftikken en zo het verlies toegeven. In de finale voor de eerste plaats bleef Suze proberen te scoren, maar kreeg toch twee wazari’s tegen. Suze mocht vandaag de eervolle 2de plaats beklimmen.

Voor Vera Wandel was het extra spannend omdat zij, door gebrek aan tegenstanders in haar eigen klasse, in een hogere gewichtsklasse moest judoen. Ondanks haar zenuwen won Vera de eerste en de tweede wedstrijd met beenworpen, afgemaakt met houdgrepen. In de finale stond Vera tegenover een veel forsere judoka. Doordat Vera continue bleef aanvallen, lukte het haar naast 2 shido’s ook 3 yugo’s te verdienen. Dat leverde Vera de eerste plaats op het podium.

Beide dames en de coach waren erg tevreden over de prestaties van vandaag en blij met de mooie en grote bekers, die zij met veel trots als trofeen mee naar huis mochten nemen.

Download bestand