Een druk wedstrijdweekend voor JV Nintai

Een druk wedstrijdweekend voor JV Nintai.

In het weekend van 7 en 8 februari waren de judoka’s van JV Nintai op verschillende tatami’s ( judomat) actief.

De strijd begon op zaterdag in Waalwijk waar een tal van de kinderen van Nintai aan Hajime (het begin) wedstrijden deelnamen. Suraya van de Heuvel, Ed en Sam van Eijk, Jenna Smits en Sven Teurlings waren als eerste aan de beurt. De kleinste judokas waren erg enthousiast en gingen vol overgave elke wedstrijd in! Met twee gewonnen partijen en een gelijk spel had Suraya genoeg punten voor een bruin vaantje verzameld. In de middag sessie verdienden Chloe Dekkers, Teun van Huffelen en Daan Cheizo respectievelijk een groene, een blauwe en een bruine vaan. Wendy van Doesburg, Marit de Rooy en Megan Paans waren ook van de partij en hebben een goed en sportief judo laten zien. Een ieder gaat goed vooruit en laat het publiek van de mooie en soms verrassende worpen genieten.

Op zondag deden Vera Wandel en Suze Smits mee aan het Sprokkeltoernooi in Rijen. Suze judode voor het eerst in gewichtsklasse min 36kg en was de lichtste in haar poule van 5 meiden. Haar openingswedstrijd was snel met een prachtige overname gewonnen. De wedstrijden erna waren heel fel maar helaas minder succesvol en had Suze geen podiumplek vandaag. Ook Vera zat in een poule van 5 meiden maar dan in haar eigen gewichtsklasse min 25kg. De eerste partij won Vera net als haar teamgenote met een mooie overname. De daarop volgende wedstrijden werden evenwel gewonnen en stond Vera op de eerste podiumplaats.

De komende weken bij JV Nintai staan in het teken van Sjors sportief en kunnen de kinderen, die nog niet op de judo zitten, gratis kennis maken met deze mooie sport.

Download bestand