Groot Vlaardingen, Groesbeek en Hoogland

Groot Vlaardingen, Groesbeek en Hoogland.
01-02-2015

De afgelopen weken zijn de Nintai wedstrijddames over het hele land op pad geweest om aan de toernooien deel te nemen.
Suze Smits deed mee aan een heel bekend en gerenommeerd judo toernooi, het 35ste Internationale Groot Vlaardingen toernooi. Suze zat in een groep van 12 meiden in de gewichtsklasse van min 32 kg en heeft 5 wedstrijden gejudood. Haar openingswedstrijd was heel sterk en werd met ippon gewonnen, net als haar tweede wedstrijd, waarbij Suze’s in houdgreep belande tegenstander de weerstand heeft opgegeven en aftikte. De derde partij verloor Suze door een overname om meteen de volgende serie met een ko-uchi-gari te winnen. De strijd om brons heeft Suze helaas moeten afleggen en werd verdienstelijk 5de . Een hele mooie prestatie tijdens zo’n moeilijke toernooi!
Vera Wandel judode in Groesbeek en Amersfoort. De JV van Groesbeek organiseerde het 37ste Breedsport toernooi voor zo zowel ervaren als beginnende judoka’s. Door het slechte weer die dag en veel griep gevallen waren voor Vera geen ervaren tegenstanders in min 25 kg en ook maar een in de min 28 kg, waardoor ze werd samengevoegd met nog grotere meisjes. Van de 4 partijen wist Vera er twee te winnen, wat haar uiteindelijk de derde plaats opleverde.
Tijdens de 22ste Internationale Hoogland toernooi in Amersfoort was Vera’s gewichtsklasse weer afwezig en werd zij bij de meisjes van min 28 kg ingedeeld. Het werd een poule van 5 judoka’s, niet alleen uit Nederland maar ook uit Tjechie en Duitsland, wat de wedstrijden extra leuk en spannend maakt. Vera was nu vastberaden om zoveel mogelijk te winnen en won uiteindelijk alle 4 partijen! Drie met snelle ippons en een met een jugo, wazari en 2 shido’s. Hiermee werd zij kampioen en was erg trots op zichzelf dat zij ook de kinderen uit hogere gewichtsklasse aan kon.
Op zondag 8 februari gaan Vera en Suze samen naar het Sprokkel toernooi in Rijen. Al vast succes, meiden!

Download bestand