De jongste Nintai judoka’s strijden op het LTKids in Kaatsheuvel

De jongste Nintai judoka’s strijden op het LTKids in Kaatsheuvel
Zondag 25 januari 2015, was het jaarlijkse langstraat toernooi in Kaatsheuvel.
Sinds een paar jaar heeft dit toernooi een uniek, speciaal voorprogramma met de allerkleinste judoka’s de 4 en 5 jarige. De coach van deze dag was met vier van deze kleine kanjers vanuit Nintai vertegenwoordigd. Amy Buswijller, Thieme Vermeulen, Stan Verduijn en Duke Vermeij. Jezelf bij aankomst melden en je eigen deelnemerskaart in ontvangst nemen. Was voor deze kinderen al nieuwe ervaring, maar zo gaat het straks bij de echte wedstrijden ook! Dan snel je judopak aan en daarna de weging. En nadat alle 20 judoka’s die zich hiervoor ingeschreven hadden er waren, kon om kwart voor tien het LTKids toernooi starten. Ze begonnen met een leuke warming up voor de kleintjes, om de spieren op te warmen. Daarna was de mat indeling en werden ook deze jongste judoka’s op de verschillende matten ingedeeld en mochten ze hun deelnemerskaart aan de tafel bij de betreffende mat inleveren. Het enige verschil is dat deze jongste judoka’s hun papa en mama wel mee in de zaal tot aan de mat mogen meenemen. En kon het ‘echte’ strijden beginnen. Tijdens de wedstrijdjes was er toch al wel veel verschil te zien tussen de kleine judoka’s. Bv. in de technieken die ze beheersen, maar ook waar de een fanatiek blijft doorstrijden, een ander zich al snel gewonnen geeft . Maar ook hier geldt meedoen is belangrijker dan winnen, en onze vier kleine kanjers hebben het super gedaan. Na dat alle judopartijtjes waren gestreden, werd geëindigd met een paar leuke samoerai spellen . Daarna was het de hoogste tijd voor prijsuitreiking.

En of je nu alles gewonnen of verloren had, ze gingen huiswaarts met allemaal een mooie medaille en een LTKids diploma. Duke, Amy, Thiemen, en Stan , Goed gedaan kanjers!!
Denkt u nu kleuterjudo dat is leuk voor mijn zoon of dochter!! Meer info over de kleuter judo kunt u vinden op onze website.
www.judoverenigingnintai.nl.

Download bestand