De eerste wedstrijden van 2015 van JV Nintai

De eerste wedstrijden van 2015 van JV Nintai.

Op 4 januari 2015 werd de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar gehouden. De JV Gilze organiseert op de eerste zondag van ieder jaar een nationale nieuwjaars toernooi, waar de judoka’s uit het hele land op afkomen om in het nieuwe jaar in de nieuwe leeftijds- en gewichtsklasses te strijden.

Twee ervaren Nintai wedstrijdjudoka’s Suze Smits en Vera Wandel hadden aan deze 10+26 toernooi deelgenomen. Suze had een sterke openingswedstrijd die ze binnen 1 min had gewonnen. De volgende twee partijen zijn op het nippertje verloren gegaan en lag Suze er helaas uit. Vera judode de eerste keer in voor haar nieuwe leeftijdsklasse min 12 en vond dat heel spannend. Gelukkig ging het erg goed. Vera won 3 wedstrijden en werd hiermee de eerste.

Een week later, op 10 januari, waren de beginnende wedstrijdjudoka’s van Nintai aan de beurt en deden aan Hajime wedstrijd ( letterlij’ het begin’) mee. Ze streden niet alleen tegen elkaar maar ook tegen de judoka’s van JV Drunen, JC Kaatsheuvel en BV Asahi Waalwijk. In de eerste groep voor kinderen tot en met 7 jaren deden Sam van Eijk en Suraya van de Heuvel mee. Beide hebben ze de afgelopen maanden een hoop nieuwe technieken bijgeleerd, die zij tijdens de partijtjes konden gebruiken.

In de tweede Hajime groep voor de kinderen vanaf 8 jaar waren er meer Nintai judoka’s op de mat. Chloe Deckers en Michelle Wong zaten bij elkaar in een poule . Met een brede lach gingen de twee vriendinnen tegen elkaar judoën en hadden een pittige wedstrijd neergezet. Teun van Huffelen, Owen van Dongen, Quinten Vrieze en Aimy de Beus waren in hun groepje echt aan elkaar gewaagd en lieten spannende partijen zien. Aimy moest tegen de zwaardere en sterkere jongens opboksen en deed het met flair! Wendy van Doesburg en Wesly de Man waren tegen de moeilijke tegenstanders met groene en blauwe band opgewassen ! Als enige meisje in haar poule stond Wendy haar mannetje wel! Thijs Branderhorst is de afgelopen maanden als wedstrijdjudoka echt gegroeid en was oppermachtig in zijn poule! Job van Vugt en Ed van Eijk deden erg hun best en lieten mooie worpen zien.

Goed gedaan allemaal! De inzet van de judoka’s werd beloond met voor elke gejudode wedstrijd oplopende punten en de welverdiende vaantjes voor diegene die genoeg punten hebben verzameld. Op zaterdag 7 februari staat de volgende Hajime ontmoeting gepland.

Download bestand