Vera Wandel Zuid-Nederlands kampioen

Vera Wandel Zuid-Nederlands kampioen. Op zondag 9 november werden in Gilze Zuid Nederlandse kampioenschappen voor de jeugd tot 12 jaar gehouden. Niet alle 7 districten van de JBN organiseren kampioenschappen voor de jeugd. Het verschil tussen een kampioenschap en een toernooi is best groot. Een kampioenschap is voor de meeste kinderen de belangrijkste wedstrijd van het hele seizoen. Het is ook echt anders. Soms zijn er hele grote poules en soms zijn die maar erg klein. Bij een toernooi wordt zo iets een beetje gelijk getrokken, maar bij een kampioenschap kan dat niet. Ook is er bij een kampioenschap altijd pas echt na afloop een prijsuitreiking en gaan er meer dingen ineens erg officieel. Voor de kinderen voegt dat iets toe en dat geeft een beetje extra spanning aan zo’n wedstrijd. Voor Suze Smits waren dat de 3de ZN kampioenschappen, waar zij aan deel naam. Suze was 2 jaar geleden Zuid Nederlandse kampioen geweest en stond vorig jaar ook al op het podium. Vandaag was het een zware dag voor Suze. Haar goede inzet en aanvallend judo werden helaas niet beloond en waren beide wedstrijden verloren gegaan. Vera Wandel deed voor het eerst mee met de Zuid-Nederlandse. Zij won de eerste wedstrijd vrij gemakkelijk met een houdgreep. De volgende wedstrijd was heel spannend: ondanks vele worpen lukte Vera het maar niet om bij een flink grotere tegenstander te scoren. Deze partij werd dan ook op scheidsrechtersbeslissing gewonnen. De finale was binnen 20 seconden afgelopen en kreeg JV Nintai een Zuid-Nederlands kampioen erbij! Het was een spannende dag. En als je vandaag hebt gewonnen, mag je jezelf echt de beste van heel Brabant en Zeeland voor jouw leeftijd en in jouw gewichtsklasse noemen. Dat is voor de jeugd tot 12 jaar een hoogst haalbare titel en is iets waar de sporters de rest van hun leven heel trots op mogen zijn!

Download bestand