Internationale Residentie judotoernooi in Den Haag

Internationale Residentie judotoernooi in Den Haag.
Op zaterdag 8 november zijn Suze Smits en Vera Wandel naar Den Haag geweest om aan het 2de Internationale Residentie Toernooi deel te nemen. Hoewel dit toernooi pas voor de tweede keer door de judovereniging Lu Gai Jen wordt gehouden, is het als een A-toernooi gekwalificeerd en komen de deelnemers uit alle delen van Nederland: van Limburg tot Groningen. Het toernooi is tevens uitgeroepen tot een meetmoment voor de oudere judoka’s. Daar hadden de meiden van Nintai nog geen weet van en kwamen ze om met de judoka’s vanuit heel Nederland en ook Belgie, Engeland en Letland te strijden.
Het is een druk bezet toernooi. Suze en Vera moesten lang wachten tot ze aan de beurt waren en de wachttijd tussen de partijen was ook erg lang. Je moet als jonge judoka je zenuwen goed in bedwang zien te houden en je concentratie niet verliezen!
Vorig jaar moest Suze dit toernooi voorbij laten gaan doordat zij kort ervoor haar sleutelbeen had gebroken. Dit jaar was Suze op haar best en ging ze meteen in de aanval. Suze scoorde in de eerste wedstrijd snel een ippon door een overname met tani-o-tochi te maken. De tegenstander landde vol op de rug! Haar tweede wedstrijd won Suze door een houdgreep. In de finale judode ze weer tegen een meisje van wie ze vaker heeft verloren. Ze hield het nu veel langer vol, maar met 2 wazari’s tegen moest Suze toch verliezen. Al met al was het haar beste toernooi van dit seizoen en eindigde Suze op een welverdiende tweede plaats.
Vera was in een kleine poule ingedeeld. Ze moest tegen een Letse meisje uitkomen, dat ook vorig jaar tijdens dit toernooi bij Vera in het groepje zat. Het was leuk om te zien, dat beide dames een kiu (judoband) en een paar technieken verder waren, dan een jaar ervoor. Helaas leren kinderen in Letland vrij vroeg armklemmen en verwurgingen en mogen ze het in een milde variant toe passen. Gelukkig had Vera geen kans gegeven om het bij haar te proberen. Ze won al haar partijen door verschillende worpen toe te passen en ippon te scoren. Drie keer landde de tegenstander vol op de rug en een keer moest er een houdgreep aan te pas komen. Daarmee werd Vera eerste in haar poule.
Het was een geslaagd toernooi . Suze en Vera hopen volgend jaar weer hieraan deel te mogen nemen!

Download bestand