Kleine en grote successen van Nintai judoka’s, klompentoernooi en en Den Helder

Kleine en grote successen van Nintai judoka’s.
In de afgelopen 2 weken zijn Vera Wandel en Suze Smits van JV Nintai op 3 verschillende toernooien geweest.
Op de laatste dag van de herfstvakantie, op 25 oktober, hebben de dames deelgenomen aan het Internationale Klompentoernooi in Sint Oedenrode. Suze mocht de spits afbijten. Ze had die dag een hele zware poule met zeer ervaren deelnemers. Ondanks de knieblessure was Suze vastberaden om voor een podiumplaats te knokken en heeft het beste uit zichzelf kunnen halen. Ondanks goede judo verloor Suze haar eerste partij, maar kwam vervolgens terug door met een beenveeg een yugo te scoren. Ze heeft het echter met de loting niet getroffen en moest het in haar volgende wedstrijd afleggen tegen de latere winnares van die dag. Dus met lege handen, maar een ervaring rijker naar huis.
Vera was in de middag ingedeeld en moest aantreden in een poule van 5 meisjes. Zij heeft al haar wedstrijden gewonnen door elke keer haar tegenstander naar de grond te krijgen en met draai- en tilwerk ze uiteindelijk in een houdgreep te nemen. Het resulteerde in de eerste podiumplaats en een medaille.
Zaterdag 1 november was Vera naar Den Helder afgereisd om met de 37ste Internationale Open Helderse Kampioenschappen mee te doen. Dat bleek een gerenomeerd toernooi te zijn met pittige tegenstanders en zeer strenge scheidsrechters. Vera wist haar eerste 3 partijen met gevarieerd judo en met ippon te winnen. In de 4de wedstrijd scoorde zij 3 yugo’s en een wazari, maar kreeg ook 3 (!) shido’s (strafpunt). De scheidsrechter keurde haar variatie op een ippon-seoi-nage makikomi telkens af omdat het eigenlijk pas vanaf latere leeftijd is toegestaan. Toch was Vera duidelijk de sterkste en werd als een winnaar aangewezen. Vera was zeer onder de indruk van het optreden en de strengheid van de scheidsrechter. Het was de eerste keer dat zij een shido kreeg, en nu 3 achter elkaar. In de finale won Vera met diezelfde worp in een toegestane vorm en werd kampioen in haar klasse.
Op zondag 2 november was het de beurt aan Suze om voor Nintai op de Open Bredase Kampioenschappen uit te komen. Eerst dreigde het een herhaling van de
vorige week te worden. Zij won haar eerste wedstrijd met een prachtige o-soto-gari, maar verloor helaas de tweede. Maar Suze blijft Suze: een doorzetter, die niet snel opgeeft. Haar volgende partij won Suze door met sterk grondwerk de tegenstander zelf in een houdgreep te draaien en tijdens de 4de wedstrijd een wazari te scoren en uit een houdgreep van de tegenstander uit te komen. Helaas werd de finale gewonnen door haar concurrente en werd Suze welverdient tweede in Breda.
Er werd al weer hard gestreden door de dames! Goed gedaan! De weken erna staan Den Haag, Almere en de Zuid-Nederlandse kampioenschappen op het programma. Veel succes Vera en Suze!

Download bestand