Start wedstrijdseizoen van JV Nintai

Start wedstrijdseizoen van JV Nintai.
Het wedstrijdseizoen 2014-2015 van judovereniging Nintai is met succes van start gegaan.
Vele leden van JV Nintai hebben in de afgelopen weken deelgenomen aan een aantal wedstrijden. De beginnende wedstrijdjudoka’s van Nintai doen mee met de Hajime-wedstrijden, die in samenwerking met drie andere judoverengingen van Waalwijk, Drunen en Kaatsheuvel worden georganiseerd. ‘Hajime’ betekent het begin in het Japans. Dat is ook een zeer geschikt toernooi om beginnelingen laten kennismaken met wedstrijdjudo en de nodige ervaring op te doen om aan JBN-toernooien deel te kunnen nemen. Deelname aan Hajime wordt met punten beloond, die na elke wedstrijd oplopen, en er is voor iedereen een prijs te verdienen.
Eind september hebben Suze Smits en Vera Wandel als ervaren judoka’s meegedaan met JBN-toernooien. Suze deed mee met de internationale City of Talent Cup in Groningen. Het is een groot en moeilijk toernooi, waar Suze met veel beenwegen vier partijen heeft gewonnen. Omdat ze een van de eerste wedstrijden verloor, heeft het Suze een derde plaats opgeleverd. Gezien het hoge niveau van het toernooi, was Suze zeer tevreden met haar prestatie. Vera is dag later in Oss geweest op de nationale Sioss van Buel judotoernooi , waar zij alle wedstrijden heeft gewonnen en op de eerste plaats was geeindigd.
In het afgelopen weekend mochten de meiden wat dichter bij huis gaan judoen. Ze deden mee met het internationale Amerhal toernooi in Made. Beide hebben super hun best gedaan en mooie partijen gedraaid. Het is altijd spannend als je tegen een hogere band moet judoen. Maar het geeft dan veel voldoening als je ook ervan mag winnen! Zo heeft Suze na een pittige wedstrijd van een meisje met een blauwe band gewonnen en Vera een meisje met een groene band binnen 30 sec in een houdgreep gekregen! Helaas was het deze keer niet genoeg voor Suze om een podium plaats te bereiken en moest ze met lege handen naar huis. Vera heeft meer geluk gehad. Nadat ze heeft laten zien dat zij de sterkste in haar poule was, heeft zij de eerste prijs in ontvangst mogen nemen. Vera en Suze, jullie coach heeft een goede inzet en goede judotechnieken gezien vandaag!
De komende maanden staan veel verschillende wedstrijden op het programma: van Hajime en beginners toernooi in Drunen tot topJudo Internationale toernooien in Almere, DenHaag en Den Helder. Hopelijk zien we binnenkort veel kinderen op de judo mat!

Download bestand