1ste Kyu examen Wim v.d Pluijm succesvol verlopen

1ste Kyu examen Wim v.d Pluijm succesvol verlopen
Wim van der Pluijm was dit seizoen de laatste die een bruine band examen, 1ste kyu, mocht afleggen.
Maandag 24 Juni was het zo ver. Wim mocht gaan proberen zijn blauwe band om te ruilen voor een bruine band. Dit is een zwaar examen. Het heeft heel wat trainingsuren gekost. En dat valt niet altijd mee als je jong bent, en ook nog moet werken om in die zelfde te horen te krijgen of je geslaagd bent voor je HAVO diploma.
Enigszins gespannen begon hij met valmaatje Rick met het grondwerk. Hierover kunnen we kort zijn. Het getoonde was meer dan voldoende. Sensei Sijaan had zelfs wat verrassende armklemmen, keer en kanteltechnieken en verwurgingen aan de heren geleerd die bij de examencommissie als verrassing kwamen. Heel mooi!
Na het grondwerk was het tijd om het tachi waza, staande technieken, te demonstreren. Ook dit werd met voldoende resultaat laten zien.
De examencommissie trok zich heel kort even terug, maar was het unaniem eens over de uitslag. Nintai is weer een 1ste Kyu graad houder rijker. Wim, van harte gefeliciteerd met je bruine band. Op naar zwart!!!!!
Voor meer info over de judosport kunt u altijd even kijken op onze site, www.judoverenigingnintai.nl. Hier vind u de locatie`s en lestijden, evenals vele foto`s en berichten.

Download bestand