Een gouden en zilveren medaille voor JV Nintai tijdens internationaal judotoernooi in Venray.

Een gouden en zilveren medaille voor JV Nintai
tijdens internationaal judotoernooi in Venray.
Vijf judoka`s van Nintai namen deel aan dit judotoernooi op zaterdag 08 juni 2013
Voor ervaren wedstrijdjudoka`s is dit zeker een mooi toernooi om aan deel te willen nemen. Tegenstanders kwamen uit div. landen zoals Duitsland, Rusland, Frankrijk, Zwitzerland, enz.
Een hele belevenis om dat mee te maken .
Semena Trimbach, Britt vd Pluijm, Twan v Wijnen, Anouk Heijne, en Mathijs d Bruijn mochten de tatami ( judomat) op om te strijden om een zeer mooie medaille.
2 judoka`s konden door blessures niet deelnemen aan dit toernooi, Suze Smit en Jerom v Wijnen. s’ Morgens in alle vroegte vertrokken de jongste deelnemers, waarna om 8:00 de eerste weging begon.
Nadat deze klaar was startte het toernooi om 9:30 voor Semena.
Zij draaide een mooi toernooi. Met niet de minste tegenstanders wist ze 2 van haar 3 partijen te winnen. Dat goed was om een 2de plaats op het podium te betreden. De eerste won ze met een Yuko door een Goshi-Guruma( heupworp) De 2de partij verloor ze, ze werd verrast doordat haar tegenstander die heel snel een foute inzet, afstrafte met een overname. In haar laatste partij scoorde ze met 1 Yuko, en 2x Wazari wat gelijk staat aan en Ippon (volpunt)
Britt moest 2 uur wachten voor ze mocht starten aan haar wedstrijden. Toen ze de medaille had gezien van semena, was ze vast beraden om niet zonder naar huis te gaan. En het lange wachten niet voor niets te laten zijn. Ook zij won 2 partijen. 2x op dezelfde manier. Inzet van een heupworp, waarna ze doorgaat op de grond en haar tegenstander stevig vasthield in een houdgreep. 2x Ippon Brit wist hierdoor een eerste plaats op het podium te bemachtigen.
Na de 2 jongste meiden mochten Twan, Anouk, en Mathijs, hun judokunsten laten zien.
Twan verloor 2 partijen waardoor hij verder was uitgeloten van deelname.
Zowel Anouk als Mathijs, beiden streden 3 partijen waarvan ze een partij op hun naam wisten te schrijven. Maar ook voor hun geld bij 2 verloren partijen einde toernooi.
Ondanks dat deze kanjers geen podium plaats wisten te bemachtigen, hebben ze zeker een aantal mooie partijen laten zien en wisten ze het hun tegenstanders aardig lastig te maken.
Er is gestreden en dat is al een compliment waard!!
Het laatste judotoernooi van dit seizoen staat gepland op zondag 23 juni.
Ook daar zullen onze judoka`s weer van zich laten horen en gaan strijden om het eremetaal.
Als u meer wil foto`s wilt bekijken bezoek dan naar onze website: www.judoverenigingnintai.nl
.
Karina Klatt

Download bestand