Acht Nintai recreanten durven de strijd aan op Moerdijkontmoeting

Acht Nintai recreanten durven de strijd aan op Moerdijkontmoeting
Afgelopen zaterdag 13 april was er door judoclub Klundert de Moerdijkontmoeting georganiseerd voor recreatieve judoka’s
Acht judoka’s van Nintai hadden zich ingeschreven voor deze wedstrijdjes. Nadat we eerst op ons gemak wakker mochten worden. Gingen de eerste zes judoka’s tussen 11.30 en 11.45 op de weegschaal waarna ze vervolgens ingedeeld werden in poultjes en verdeeld over drie matten. Waarop om 12.00 uur het wedstrijdgeweld losbarstte. Voor sommige van onze judoka’s was het een van de eerste echte wedstrijdjes buiten de Nintai dojo en daarom toch wel extra spannend. En waar sommige judoka’s zich dan ook laten verrassen door de tegenstander en zo de eerste wedstrijd verliest. Geeft de andere judoka zich gelijk voor de volle 100% en wint zo de eerste wedstrijd wat dan natuurlijk geweldig is. Tijdens de wedstrijdjes die we gezien hebben, zagen we mooie worpen voorbij komen, maar de o-soto-gari is bij beginnende judoka’s toch wel de favoriet. Maar ook de ippon-seoi-nage en de o-goshi hebben we gezien.
Maar de meeste wedstrijdjes werden deze ronde gewonnen/verloren doordat ze na een worp de tegenstander in een houdgreep hielden. Aan het begin van dit toernooi was afgesproken dat alle wedstrijdjes de volle twee minuten gestreden zou worden. Dus al won of verloor je al snel, je kon toch nog wedstrijdervaring op doen doordat je mocht doorstrijden. Het goud was er voor Jay Kroese deze heeft alle partijtjes gewonnen op naar de echte toernooien Jay! Zilver voor Suraya van den Heuvel super gedaan, wat een kracht heeft deze dame! En zilver voor Bryce Manuel deze zette een mooie ippon-seoi-nage in en won er twee maal een wedstrijdje mee. Brons was er voor Jespen van Asseldonk heeft ook een mooie partij gewonnen, ga zo door Jespen! Brons ook voor Max Zoer deze keer niets gewonnen maar al in twee wedstrijdjes een yugo gescoord met een mooie beenworp, en Daan Visser ook brons goed gestreden Daan! Maar je kwam net wat kracht te kort.
Na deze groep hadden we alleen van Nintai Tessel Zoer op de tatami in Moerdijk staan en deze ging er gelijk vol voor. Hij won zijn eerste twee partijen met een mooie o-soto-gari gevolgd door een houdgreep. Helaas verloor hij zijn laatste partij, maar ook een mooie zilveren plak voor Tessel. De laatste Nintai judoka die moest strijden voor een medaille was Rachel Keller deze dame heeft supergoed haar best gedaan maar kon helaas maar één wedstrijd punten scoren en zo kwam ook zij van het podium met een bronzen medaille.
Tot slot nog even een verwijzing naar onze site, www.judoverenigingnintai.nl. Hierop worden de nieuwste foto`s weer snel geplaatst!! Ook alle info omtrent trainingen e.d. is hierop te vinden.

Download bestand