Anouk Heijne, derde plaats op het NK judo.

Anouk Heijne, derde plaats op het NK judo.
Afgelopen zaterdag 9 maart vonden de Nederlandse Kampioenschappen Judo plaats in Eindhoven. Men mag pas meedoen als men is gekwalificeerd via een plaats op de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen. Van onze club waren dit dus uiteindelijk: Noah Basters, Anouk Heijne en Jerom van Wijnen.
Het toeval was dat ze alledrie in de derde groep op hetzelfde tijdstip mochten starten. De weging vond plaats rond twaalf uur en de start om half 2. De wedstrijd vond plaats in een grote hal met 10 tatami’s ( judomatten ) onder begeleiding van 3 scheidsrechters per mat. Noah mocht 2 wedstrijden spelen. Helaas niet met positief resultaat, maar hij had toch zijn best gedaan op deze spannende dag. Jerom speelde 7 partijen waarvan hij er 5 won en 2 verloor. Helaas viel hij net buiten de prijzen.
Anouk Heijne won de eerste partij met een ko-uchi-komi (beenworp). De tweede partij met een ipon-seonage ( schouderworp) binnen 30 seconden. De derde partij met een wazari gelijk, waarna zij door moest naar de golden score ( dit is een verlenging van de partij bij gelijkstand). Waarna zij met een yugo voorsprong voorstond en deze partij won. De vierde partij verloor zij. De vijfde partij won ze met een wazari ( beenworp).
Haar resultaat: een podiumplaats, derde prijs. Gefeliciteerd Anouk !
We zijn zeer trots op deze judoka’s die er dit jaar weer stonden op het NK judo.
Super hoor ! Volgend jaar weer………maar dan met natuurlijk nog meer judoka’s van Nintai!
Mocht u nog interesse hebben in foto’s en trainingstijden, kijk dan op onze website: www.judoverenigingnintai.nl

Download bestand