Twee judoka’s in de prijzen van JV Nintai op het Kruikentoernooi.

Twee judoka’s in de prijzen van JV Nintai op het Kruikentoernooi.
Zondag 3 februari werd in Tilburg de eerste editie van het Kruikentoernooi gehouden. Dat is een toernooi voor beginnende wedstrijdjudoka’s. Van Nintai deden 2 judoka’s mee, Vera Wandel en Jordy de Ruijter.
Als eerste startte Vera Wandel zij deed het super goed. In haar eerste partij wierp ze haar tegenstandster direkt in een o-soto-gari en kreeg hiervoor een wazari, afgemaakt met een houdgreep. De tweede en derde partij waren erg snel voorbij, doordat Vera haar tegenstanders binnen 10 sekonden met linkse tai-o-toshi vloerde. 2 maal Ippon. Dat leverde Vera in haar poule de eerste plaats op.Voor Jordy de Ruijter was het zijn eerste JBN toernooi waarbij hij heeft laten zien een echte Nintai judoka te zijn. Hij was ingedeeld in een moeilijke poule met hogere banden en vond het hierdoor erg spannend. Zijn eerste partij verloor Jordy helaas door een houdgreep van zijn tegenstander. Zijn tweede wedstrijd ging al beter, toch bleek zijn tegenstander sterker te zijn. In zijn derde partij trok Jordy de wedstrijd naar zich toe en na 2 minuten had hij deze gewonnen op een scheidsrechtersbeslissing! In zijn vierde en laatste wedstrijd heeft hij een goede strijd geleverd, maar verloor uiteindelijk met een yugo tegen. Jordy heeft de derde prijs gewonnen.
Goed gedaan Vera en Jordy, ga zo door !
Mocht u nog interesse hebben in foto’s en trainingstijden, kijk dan op onze website: www.judoverenigingnintai.nl

Download bestand