2 Podiumplaatsen voor JV Nintai tijdens het Internationaal judo toernooi in Vlaardingen.

2 Podiumplaatsen voor JV Nintai tijdens het Internationaal judo toernooi in Vlaardingen.
Verdeeld over 2 dagen mochten de judoka`s en hun coaches genieten van een goed georganiseerd, sterk toernooi.
Op zaterdag 02 febr begon Twan van Wijnen aan dit 2 dagen durende toernooi. In zijn 1ste partij komt hij voor met een Yuko, maar loopt al snel in een tegenaanval van zijn tegenstander en verliest zijn partij. De 2de partij maakt hij een de-ashi-barai vervolgd met een huodgreep, Ippon. De 3de partij maakt hij tot 2 maal toe een schouderworp, de 2de x was de inzet zo goed dat hij er een vol punt mee scoort (ippon). De 4de partij word een herkansing tegen dezelfde tegenstander als in de eerste partij. Maar ditmaal laat Twan zich niet verrassen. Hij verrast nu zijn tegenstander met een linkse overname. Twan plaatst zich voor de kruisfinale waar de beste 6 judoka`s van 2 poules nog mogen strijden om een podiumplaats. Helaas verloor hij hierin zijn 5de partij en valt net buiten de prijzen.
Op Zondag 03 februari begonnen we de dag met Jerom van Wijnen en Gillian van den Heuvel. Gillian draaide 2 partijen, helaas wist hij geen van beiden om te zetten in winst. Jerom in tegenstelling draaide 4 partijen. In zijn 1ste partij scoort hij 2x een yuko door een o-soto-otoshi. Maar zijn tegenstander wil niet opgeven. Met nog 28 sec op de klok gaat deze gretig op Jerom af, waardoor hij van de mat stapt en een shido tegen krijgt. Zijn tegenstander wil nu hetzelfde nog een maal proberen maar Jerom draait zijn lichaam en straft dit af met een schitterende ippon door harai-goshi. In de 2de party raakt hij wat ongelukkig gebleseerd waardoor hij zijn tegenstander te veel af van zich af houdt. Dit word bestraft met 2 shido`s(yuko tegen) Jerom hervat zijn partij maakt een schouderworp scoort een wazari en maakt de partij af met een houdgreep. De 3de partij is net een maatje te groot. Al snel komt hij in een goed vastzittende uchi-mata, Hij probeert zich te verzetten en een overname te maken, maar daar heeft zijn tegenstander helaas snel een andwoord op. De 4de en laatste partij is niet makkelijk. Hij komt in eerste instantie achter met een yuko. Scoort zelf een wazari met een houdgreep en daarna weer met een tai-otoshi. Twee maal wazari oftewel ippon. De tweede plaats voor Jerom op het podium.
Anouk Heijne en Suze Smits mochten de middag sluiten. Suze Wint haar 1ste partij met en mooie ippon door o-soto-gari. Haar 2de en 3de partij kan ze helaas niet in winst omzetten en ook voor Suze eindigt hier het toernooi. Anouk heeft vandaag zeer goed gedraaid. Haar 1ste partij heeft ze moeite om de pakking van haar tegenstander te doorbreken, komt achter met een yuko en vast te zitten in een houdgreep. In haar 2de partij, scoort ze een yuko met ippon-seoi-nage op 2 knieën. Wanneer ze voelt dat haar tegenstander verzet gaat geven bij haar volgende aanvallen, combineert ze deze aanval met een ko-uchi-makikomi. Ippon. De 3de partij komt ze eerst achter met een yuko. Komt terug door zelf ook een yuko te scoren met een ko-uchi-gari. Daarna scoort ze nog twee keer een wazari, door te blijven combineren met verschillende technieken. Ook goed voor ippon. De 4de partij is een herkansing tegen haar eerste tegenstander. Anouk geeft alles wat ze heeft in deze partij en durf zelfs risico te nemen door zelf de aanvallen te zoeken. De partij gaat aardig gelijk op, maar aan het eind van de partij is haar tegenstander haar net iets te slim af door een overname te maken en de partij naar zich toe te draaien. Anouk behaald vandaag een verdiende 3de plaats op het podium.
Allemaal goed je best gedaan jongens !
Mocht u nog interesse hebben in foto’s en trainingstijden, kijk dan op onze website: www.judoverenigingnintai.nl

Download bestand