Clubkampioenschappen 19 december 2004

Op 14 december 2004 bestond Judovereniging Nintai 40 jaar
en dat is op feestelijke wijze gevierd.
Zaterdag 18 december van 16.00 – 18.00 uur was er gelegenheid tot feliciteren van het bestuur. Bijna 100 leden, oud leden, ouders, sponsors, ereleden, afvaardigingen van andere judo- en sportverenigingen, een delegatie van de Nederlandse Judobond afd. Zuid-Nederland en andere geïnteresseerden waren bij deze receptie aanwezig onder het genot van een hapje en drankje. De receptie werd geopend door Henny Bisschop, voorzitter van de jubileumcommissie. Vervolgens werden er toespraken gehouden door de voorzitter van Nintai, Joris de Graauw, en de wethouder van sportzaken van Geertruidenberg, Ery Kooi. Joris de Graauw overhandigde tijdens zijn toespraak een fles wijn van 40 jaar oud aan medeoprichter, en nog steeds actief als judoka, Marcel Heesters.

Zondag 19 december werd er door 107 jeugdige judoka’s van 10.00 – 16.30 uur deelgenomen aan de jubileummatch en jubileumspelen. De judoka’s werden door de toernooicommissie verdeeld in 12 teams. Deze teams namen afwisselend deel aan judowedstrijden in teamverband en jubileumspelen, waaronder een stormbaan, skippybal-baan, koe melken, touwtrekken, foto-verkleedspel en een concentratiespel. Tussendoor was er voor de judoka’s gelegenheid tot het eten van versgebakken poffertjes en popcorn.

In de pauze werden er demonstraties verzorgd door een aantal judoka’s van Nintai en danseressen en danseresjes van Katie ‘z’ Fitdance, en was er de uitreiking van het “Ik was er altijd”-aandenken.

Het team “de Nederlandse Nintai-kampioenen” deed zijn naam eer aan en werd zowel kampioen bij de judowedstrijden in het ochtendgedeelte als bij de jubileumspelen. Dit team bestond uit: Joey v/d Veeke, Luc Vervoort, Rens Smith, Lars ter Braak, Maurice Peters, Rowan van Luijn, Jimi Weijers, Jurgen Smeur o.l.v. captain Juan Boon.

Het team “de Vuurwerkraketten” werd kampioen bij de judowedstrijden in het middaggedeelte en tweede bij de jubileumspelen. Dit team bestond uit: Pim Meeuwissen, Ben van Holten, Michel de Bont, Quirine Zwaans, Roeland Eggebeen, Stefan Fens, Robert Nesseem, Coen de Cloe o.l.v. captain Dirk Kemmeren.

De redactiecommissie van het “Jubileumkwartaaltje” had voorafgaande aan het jubileum een kleurwedstrijd georganiseerd. Veel judoka’s hadden hun uiterste best gedaan om een prachtige kleurplaat te maken. Wijbren Kremer, Ruben Steenmijer, Lotte v/d Jagt en Brenda van Balkom kregen van de wethouder van sportzaken van Geertruidenberg, Ery Kooi, een prijs uitgereikt voor de mooiste kleurplaat.

Namens het bestuur en de jubileumcommissie alle vrijwilligers, judoka’s, begeleiders en belangstellenden bedankt voor dit zeer gezellige en geslaagde weekend!